Uutuussingle Turkoosi julkaistaan 12.9.2018

Jamo Niemen toinen soolosingle Turkoosi lähti muodostumaan jo vuonna 2017, kun Maki Kolehmainen tarjosi Jamolle kuultavaksi nipun demoja. Jamo poimi nopeasti joukosta menevän ja tarttuvalla melodialla varustetun, ruotsalaisen Mats Tärnforsin sävellyksen ja ehdotti sitä Makille tuotantoon vietäväksi. 

Miesten monenlaisista kiireistä johtuen kappale jäi vielä hetkeksi hautumaan, mutta alkuvuodesta 2018 Jamo palasi demon ääreen. Muutaman kerran sävellystä pyöriteltyään Jamolle muodostui mielikuvia lämpöisestä, eksoottisesta paikasta, jossa kertojahahmo voi irrottautua arjesta ja kiireestä täysin rauhassa, kahdestaan tärkeän ihmisen kanssa. Ensimmäinen visio tuosta paikasta oli turkoosi vesi, joka on ominainen asia kaikkialla trooppisilla rannoilla. Atollit, korallit, sukeltaminen, syrjäinen saari - siinä mieleen nousseita elementtejä, joista lyriikka syntyi. 
 
Kyseessä ei ole niinkään sanoittajan omakohtaiset kokemukset, vaan paremminkin haave, johon useimmat meistä varmasti voivat samaistua: Paratiisi, johon voisi paeta rakkaimpansa kanssa kahden, kauaksi kaikesta maailman kaaoksesta, kauas arjen harmaudesta ja pohjolan kylmyydestä, palata luontoon. Ja se fiilis, kun löydät sen paikan, paratiisin, jonne haluaisit asettua loppuelämäksesi. Turkoosi ja tarinan paikka ovat siis vertauskuvia mielenrauhalle ja arjesta pakenemiselle. Toki se voi olla jollekin myös totisinta totta.
 
Turkoosi on teemallisesti myös jatkoa Jamon ensisinglelle Kiitolliselle, jossa niinikään haluttiin antaa aikaa läheiselle, irrottautua arjesta. Turkoosissa on päästy rakkaan kanssa perille sinne, missä eivät työt ja kiire paina, puhelimet ovat kiinni ja anopinkin kaskut kaikuvat jossain todella kaukana. 
 
Heremusicin ja Maki Kolehmaisen tuotannossa biisi on hiottu juuri sellaiseksi, kuin Jamo sen mielessään kuuli. Modernein soundein maustettua, jopa tanssittavaa poppia tarttuvalla melodialla. Tätä Jamo Niemi haluaa tarjota kaikille kuulijoilleen. Harmitonta, mutta silti varmasti positiivisia fiiliksiä herättävää musiikkia. Jamo on erittäin innoissaan uudesta biisistään ja toteaakin Heremusicin kanssa rakennetun tyylin olevan juuri sitä, mitä haluaa tuoda esille mahdollisimman laajasti.